Home Den Haag Bestelbus vliegt opnieuw in brand achterop bergingswagen A13 Den Haag

Bestelbus vliegt opnieuw in brand achterop bergingswagen A13 Den Haag

Den Haag – Vrijdagochtend 25 november is de brandweer met meerdere eenheden gealarmeerd voor een vrachtauto brand op de A13 bij afrit Delft-Noord. Omstreeks 05:00 merkte een medewerker van bergingsbedrijf Vreugdenhil dat de bestelbus die hij achterop had staan in brand stond.

De bestelbus die achterop de bergingswagen stond had eerder vannacht, omstreeks 03:15 al in brand gestaan op het Roggekamp in de Haagse wijk Mariahoeve. Een berger had de bestelbus daar opgehaald om naar het depot te vervoeren. Op de afrit vloog de wagen opnieuw in brand, dit maal achterop de bergingswagen. Omdat de melding was dat een vrachtauto in brand stond werd naast een tankautospuit nog een extra tankautospuit gealarmeerd, ook een watercontainer werd meegestuurd.

Bij aankomst van de brandweer van Rijswijk zijn deze direct begonnen met blussen. De brandweer van Rijswijk had de brand snel onder controle, hierop konden de extra gealarmeerde wagens snel retour naar hun kazerne. Rijkswaterstaat heeft samen met de politie de afrit afgesloten zodat de brandweer veilig kon werken. Nadat de brandweer de bestelbus volledig had geblust en gecontroleerd zijn zij retour gegaan. De bergingswagen is richting het depot gereden, de wagen heeft door de brand ook schade opgelopen.