Home Haaglanden Bestuurder aangehouden nadat hij op onherkenbare politieauto met pech botst N14 Voorburg

Bestuurder aangehouden nadat hij op onherkenbare politieauto met pech botst N14 Voorburg

Voorburg – Zondagavond 5 maart is een onherkenbaar dienstvoertuig van de politie die met pech stil kwam te staan op de N14 bij Voorburg aangereden. Omstreeks 22:50 kwam het dienstvoertuig net uit de Sijtwendetunnel tot stilstand. De agenten probeerde nog de rijstrook waarop hun stonden af te kruisen maar voordat dit kon gebeuren klapte een wit bestelbusje achterop de dienstauto.

Beide wagens kwamen hierna een stuk verder tot stilstand. Direct werden meerdere politie-eenheden en een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd. De Sijtwendetunnel / N14 werd direct richting de A4 volledig afgesloten. Bij aankomst bleek de bijrijder die in het busje zat gewond te zijn geraakt, hij is door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De bestuurder van het busje moest na het ongeval een blaastest afleggen, hieruit bleek dat de man te veel alcohol gedronken had, hij is hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Beide agenten raakte niet gewond. Zij zijn naar het politiebureau gegaan en zijn daar opgevangen. De verkeerspolitie heeft de specialisten van het FOV (Forensische Opsporing Verkeer) ter plaatse laten komen. De specialisten hebben enige tijd onderzoek gedaan en het ongeval vastgelegd en sporen veiliggesteld. Beide voertuigen zijn hierna afgevoerd voor verder onderzoek.