Home Delft Bestuurder op de vlucht nadat auto in water belandt Oostpoortweg Delft

Bestuurder op de vlucht nadat auto in water belandt Oostpoortweg Delft

Delft – Langs de Oostpoortweg in Delft is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni een auto te water geraakt. Omstreeks 00:50 kwam de automobilist vanaf de A13 richting het centrum gereden, door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt en kwam ondersteboven in de sloot terecht.

Na het ongeval bedachten enkele getuigen zich geen moment en rende richting de auto, een van hen sprong zelfs in het water en hielp de bestuurder van de wagen uit het water. De bestuurder van de auto twijfelde geen moment en besloot op de kant er direct vandoor te gaan. Volgens de getuigen zou de bestuurder hebben gezegd dat hij niet gepakt mocht worden.

Direct werd 112 gebeld en kwamen de hulpdiensten, waaronder enkele brandweer eenheden met spoed ter plaatse. Een brandweerduiker is nog te water gegaan om uit te sluiten dat er mogelijk nog iemand in de auto zou zitten. Hier bleek gelukkig geen spraken van.

De getuige die het water in was gesprongen is in een nabijgelegen woning gaan douchen en raakte niet gewond.

De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de gevluchte bestuurder maar deze zover bekend niet aangetroffen. In de auto werd uiteindelijk nog wel een tasje met persoonlijke eigendommen gevonden, de politie heeft deze in beslag genomen voor nader onderzoek.

De kleine kraan van de brandweer heeft de auto op de kant gezet waarna deze door een berger is meegenomen.