Home Delft Bestuurder van auto aangehouden na dollemansrit op snelweg Nieuw-Vennep / Delft /...

Bestuurder van auto aangehouden na dollemansrit op snelweg Nieuw-Vennep / Delft / Rotterdam

Nieuw-Vennep / Delft / Rotterdam – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni heeft de bestuurder van een Tesla een dollemansrit gereden.

Getuigen zagen hoe omstreeks 01:30 de Tesla bij Nieuw-Vennep met hoge snelheid voorbij kwam rijden, niet veel later knalde de Tesla achterop een auto waardoor deze ging tollen. Waar normale bestuurders zich ontfermen over het ongeval koos de bestuurder van de Tesla ervoor om met hoge snelheid door te rijden. Of de bestuurder van het geraakte voertuig gewond is geraakt is niet bekend.

Met zijn gehavende Tesla vervolgde de bestuurder zijn rit. Volgens getuigen haalde de bestuurder snelheden van rond de 180 km/u. Op de A13 bij Delft kwam de Tesla opnieuw in botsing met een auto, de inmiddels gealarmeerde politie kon niet veel later het voertuig achtervolgen.

Op de afrit van Rotterdam The Hague Airport konden verschillende politie-eenheden de Tesla klemrijden, de bestuurder van de Tesla is hierop direct aangehouden. Uiteindelijk bleek dat de bestuurder mogelijk onder invloed achter het stuur zat, hij is meegenomen naar het politiebureau.

Zijn gehavende Tesla is afgevoerd door een berger. De bestuurder moet zich op een later moment verantwoorden voor zijn dollemansrit.