Home Delft Bestuurder van busje vlucht na flinke aanrijding Oostgaag(N468) Maasland

Bestuurder van busje vlucht na flinke aanrijding Oostgaag(N468) Maasland

Maasland – Op de Oostgaag (N468) in Maasland zijn zaterdagavond 8 januari een busje en een auto met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van het busje is er na de aanrijding te voet vandoor gegaan.

Door nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Het busje kwam bij de aanrijding in een sloot terecht. De auto kwam tot stilstand tegen de bus aan.

In de auto zaten drie personen. Alle drie de inzittenden zijn bij het incident gewond geraakt. Eén slachtoffer kon zelfstandig het voertuig verlaten. Deze is na onderzoek in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee andere inzittenden waren er minder goed aan toe. Eén van de twee moest door de brandweer worden bevrijdt. Nadat deze beide uit het voertuig waren werden zij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Oostgaag is door het onderzoek nog lange tijd afgesloten geweest. De politiehelikopter heeft een tijd boven het incident gehangen om te zoeken naar de bestuurder van het busje. deze is zover bekend nog niet aangetroffen.

De burgemeester van de gemeente Midden-Delfland (Arnoud Rodenburg) is ter plaatse gekomen en in gesprek met de hulpdiensten. De afdeling Forensische Opsporing Verkeer heeft lange tijd onderzoek gedaan op de Oostgaag, hierbij zijn alle sporen vastgelegd en foto’s gemaakt van het ongeval. Een politieberger heeft hierna beide voertuigen afgevoerd voor verder onderzoek.

Update 10-01-2022 : De bestuurder van het busje heeft zich zondag gemeld op het politiebureau, het betreft een 72-jarige man uit Maassluis.