Home Delft Bewoners halsoverkop huis uit na brand in vaatwasser Piet Heinstraat Delft

Bewoners halsoverkop huis uit na brand in vaatwasser Piet Heinstraat Delft

Delft – Op de Piet Heinstraat in Delft heeft in de nacht van zondag op maandag 25 april rond de klok van 5 uur een brand gewoed in de keuken van een woning.

De bewoners lagen op het moment dat de brand ontstond te slapen. Eén van de bewoners werd wakker van de brandgeur en is direct gaan kijken waar de geur van afkomstig was. Toen hij naar beneden liep en bij de keuken aankwam werd hij overrompeld door een enorme rookontwikkeling. Direct waarschuwde hij zijn vrouw en twee kinderen. Halsoverkop werd de woning verlaten.

De brandweer rukte met spoed uit. Direct na aankomst werd gestart met het blussen van de brand. Bij de brand kwam veel rook vrij, hierdoor stond de gehele woning binnen no-time vol rook. Al snel was de brand onder controle en kon de brandweer ventileren.

De al aanwezige politie had de overrompelde bewoners opgevangen, de twee kinderen werden in de politiebus opgevangen. Later gaf één van de bewoners aan dat er rookmelders aanwezig waren in de woning, maar dat deze door een onbekende oorzaak toch niet af zijn gegaan. Ook gaf hij aan dat de vaatwasser al een tijd kapot was, deze stond in de keuken. Mogelijk is de vaatwasser de oorzaak van het ontstaan van de brand.

Toen de brand begon waren twee katten aanwezig, één van de katten is naar boven gevlucht, deze is door de brandweer terug gevonden. Van de andere kat ontbreekt nog elk spoor.

De geëmotioneerde bewoners zullen worden bijgestaan door stichting Salvage. Deze zullen de bewoners assisteren bij de afwikkeling van de schade.

Foto’s en video: Ian Venselaar & Marvin Hake