Home Rotterdam-Rijnmond Brand aan boord van binnenvaartschip Voorhavenkade Schiedam

Brand aan boord van binnenvaartschip Voorhavenkade Schiedam

Schiedam – Zondag kort na middernacht werd de brandweer gealarmeerd voor een scheepsbrand aan de Voorhavenkade. Aan boord van een afgemeerd binnenvaartschip was brand uitgebroken.

De brandweer Schiedam en Vlaardingen werden met spoed op pad gestuurd, maar ook de twee scheepsbrandbestrijdingsteams van de brandweer op de Maasvlakte en Rotterdam-Oost werden gealarmeerd. De ploeg van de kazerne Schiedam die als eerste ter plaatse is heeft de beginnende brand echter snel onder controle. In het schip heeft een accu of omvormer mogelijk kortsluiting veroorzaakt en is daarna in brand gevlogen.

Ongeveer een kwartier na aankomst kon het sein brand meester al worden gegeven. Op dat moment waren het eerste scheepsbrandbestrijdingsteam uit Rotterdam en een vaartuig van de Havendienst al ter plaatse. Zij hoefden niet in actie te komen en ook de overige aanrijdende voertuigen konden worden afgemeld.

De aanwezigen op het schip raakten niet gewond. Nadat de brandweer het schip had geventileerd konden zij weer terugkeren.

Foto’s: FlashphotoNL