Home Haaglanden Brand in kelderbox onder portiekwoningen; meerdere bewoners gered door brandweer Van Dijcklaan...

Brand in kelderbox onder portiekwoningen; meerdere bewoners gered door brandweer Van Dijcklaan Rijswijk

Rijswijk – In de nacht van donderdag 11 januari op vrijdag 12 januari is er brand uitgebroken in de kelder onder meerdere portiekwoningen aan de Van Dijcklaan in Rijswijk.

Omstreeks 01:14 werden de kazernes Laak en Rijswijk opgeroepen voor een woningbrand. Ter plaatse bleek er daadwerkelijk sprake van brand in meerdere portiekwoningen. Er was dan ook sprake van forse rookontwikkeling, en meerdere bewoners zijn gered met een hoogwerker door de brandweerlieden.

Om 01:22 schaalde de brandweer op naar het sein middelbrand. Ook werd er een ambulance uit voorzorg met spoed ter plaatse gevraagd, samen met de Officier van Dienst Geneeskunde. Niet veel later, om 01:27, werd er opgeschaald naar grote brand.

De brandweer heeft van meerdere portieken de ramen ingeslagen om de rook te laten ontsnappen, ook met grote ventilatoren is ervoor gezorgd dat de rook uit de portieken geblazen werd. Van alle bewoners die op straat staan is er 1 persoon nagekeken door de ambulancedienst, deze hoefde niet vervoerd te worden.