Home Delft Brandstichting in slooppanden Professor Telderslaan Delft

Brandstichting in slooppanden Professor Telderslaan Delft

Delft – Zondagmorgen 30 december is er rond acht uur brand uitgebroken in een aantal sloopwoningen aan de Professor Telderslaan in Delft. Over de breedte van twee portieken is de bovenste bouwlaag uitgebrand. Ter plaatse constateerde politieagenten dat er sprake was van brandstichting. Niemand raakte bij deze brand gewond.

De brand werd ontdekt door mensen die aan de overkant van de leegstaande woningen wonen. Toen de brandweer er eenmaal was, werd duidelijk dat meer materiaal nodig was voor de bestrijding van de brand. Omdat het slooppanden betrof en er daardoor geen levensbelangen of het behoud van dierbare bezittingen op het spel staan, is gekozen voor een ‘defensieve’ aanpak. Dat wil zeggen dat de brandweer minder risico’s neemt, door van buiten naar binnen te werken. Eerst de buitenste grenzen van de brand te bepalen en te bewaken en vervolgens daarvandaan de brand op te sluiten en kleiner te maken.

Na onderzoek en contact met de sloper is het risico van asbestverspreiding uitgesloten. Bij deze brand is dus geen asbest vrijgekomen.

Eerder op de dag is de brandweer ingezet bij een kleinere brand verderop in de straat. Daar kon de brand, die overigens ook in de top van de woning woedde, met minder eenheden en sneller bestreden worden. Ook daar deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en kwam er geen asbest vrij.

De politie heeft naar aanleiding van deze twee branden in de omgeving van de Professor Telderslaan een 37-jarige Delftenaar aangehouden die zich verdacht ophield. De recherche onderzoekt of hij iets met de brandstichting(en) te maken heeft.

Met onmiddellijke ingang zijn er maatregelen getroffen om brandstichting te voorkomen. Beveiligingsmedewerkers zijn aanwezig om toezicht te houden.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Foto’s Anouk Krempel

20121230BS

20121230BSa

20121230BSb
Foto’s Maurice Schoeman, Video Jan van Kan