Home Delft Brandweer druk met meerdere brandstichtingen woonwijk Pijnacker Noord Pijnacker

Brandweer druk met meerdere brandstichtingen woonwijk Pijnacker Noord Pijnacker

Pijnacker – In de nacht van dinsdag op woensdag 12 juli heeft de brandweer twee buitenbranden geblust in containers die vermoedelijk zijn aangestoken in de woonwijk Pijnacker Noord in Pijnacker.

Omstreeks 03:00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bosschage bij een school langs de Goudenregensingel, eenmaal ter plaatse bleek een grote afvalcontainer op het schoolplein in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle maar was nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand.

Terwijl zij bezig waren met het nablussen van de brand kwam een buurtbewoner langs om te melden dat er nog een brand was, enkele straten verderop. Aan de Vlierlaan in Pijnacker stond de inhoud van een bouwcontainer volledig in brand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst stond de gehele straat al vol met rook.

De brandweerlieden hadden hier iets langer nodig om de brand onder controle te krijgen, ook vanwege de toevoer van het water gezien de vorige brand. Nadat eenmaal genoeg watervoorziening was opgebouwd en de deuren van de bouwcontainer werden geopend kon het vuur snel gedoofd worden. De politie heeft met meerdere eenheden in de wijk gezocht naar verdachte personen, voor zover bekend is er (nog) niemand aangehouden.

Foto’s & video: Spa-Media