Home Delft Brandweer druk met stormschades door lentestorm Delft e.o.

Brandweer druk met stormschades door lentestorm Delft e.o.

Delft e.o. – Door de eerste Lentestorm van 2021 heeft de brandweer het donderdag 11 maart druk met het afhandelen van stormschade meldingen. Ook in Delft is het druk, hieronder een overzicht.


Delft – De brandweer van Delft heeft donderdagochtend 11 maart een loszittende reclame luifel van de Kruidvat aan het Bastiaansplein verwijderd.
Door de harde wind klapperde het reclamebord heen en weer boven de stoep. De Kruidvat gaat het reclamebord vervangen.

>


Delft – Op de Balthasar van der Polweg in Delft stond een steiger onstabiel. De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te beoordelen. Zover bekend hoefde de steiger niet afgebroken te worden.


Delft – Donderdagochtend 11 maart heeft de brandweer enige tijd een gedeelte van de Westvest in Delft afgesloten nadat een stuk dakbedekking was losgekomen door de harde wind.
Weggebruikers moesten enige tijd omrijden door de inzet van de hoogwerker. Uiteindelijk is het losse stuk dakbedekking losgehaald. De beheerder van het pand gaat de schade herstellen.


Delft – Door de harde wind zijn er op de Buizerdlaan in Delft enkele gevelplanken losgekomen. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen.

Een van de brandweermannen is met een schroeftol omhoog gegaan en heeft met enkele schroeven de planken weer vastgemaakt.


Delft – Op de Zaagbekhof in Delft is een aluminium dakdeel losgekomen door de storm.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Met een ladder zijn twee brandweerlieden naar boven geklommen en hebben zij het dakdeel losgemaakt.

Foto’s: Ian Venselaar