Home Honselersdijk Brandweer enige tijd opzoek naar stank/vreemde lucht Honselersdijk

Brandweer enige tijd opzoek naar stank/vreemde lucht Honselersdijk

Honselersdijk – In de omgeving van de Hofstraat is de brandweer maandagmiddag 4 mei een onderzoek gestart naar een stank/vreemde lucht. Volgens omwonende gaat het om een vreemde lucht wat ruikt naar gas. 

De afgelopen dagen is de brandweer meerdere keren uitgerukt om te onderzoeken waar de vreemde lucht door veroorzaakt wordt. Deze middag heeft de brandweer opgeschaald, en er wordt op dit moment druk gezocht naar de herkomst. 

Kort geleden hebben er werkzaamheden plaatsgevonden aan de gasleiding in de wijk. Of dat de veroorzaker is, is nog niet bekend.

De brandweer heeft opgeschaald naar ‘GRIP 1’.

Aan bewoners wordt geadviseerd dat als je een vreemde lucht in huis ruikt, open je ramen en deuren en bel 112.

Update: De brandweer laat het volgende weten:

De meetploegen van de brandweer hebben diverse rioolputten gecontroleerd in het en buitengebied zijn hogere concentratie aangetroffen. Momenteel is de brandweer de kern van de vervuiling aan het opsporen. Als die gevonden is zal het rioolnet gespoeld gaan worden. Bij deze werkzaamheden wordt de brandweer bij gestaan door diverse specialisten van firma Valk en de Groot, hoogheemraadschap Delfland, Omgevingsdienst haaglanden en de gemeente Westland. De werkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag gaan nemen. Om 20.00 uur zullen de werkzaamheden 2 minuten stil gelegd worden om gezamenlijk stil te staan bij de mensen die gesneuveld zijn voor onze vrijheid.

Foto’s: Jordy de Groot