Home Delft Brandweer heeft moeite met blussen van felle autobrand Bieslandsekade Delft

Brandweer heeft moeite met blussen van felle autobrand Bieslandsekade Delft

Delft – Zondagavond 11 februari heeft er op de Bieslandsekade in Delft een personenauto in brand gestaan. Omstreeks 22:35 kwam op de meldkamer een melding binnen dat er een auto in brand zou staan, kort daarvoor was een harde knal gehoord. Omdat de brandweer van Delft elders was ingezet werd de brandweer van Pijnacker-Nootdorp met spoed gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de geparkeerde auto, de brandweer is hierop direct begonnen met het blussen van de brand. Tijdens het blussen ontplofte waarschijnlijk de airbag van de wagen waarna brandende deeltjes door de lucht vlogen. Deze kwamen onder andere op een brandweerman die hierna zichzelf moest blussen.

Tijdens de brand is vermoedelijk de brandstoftank van de wagen gaan lekken waardoor er een vloeistofbrand ontstond onder de auto. De brandweer heeft in eerste instantie gepoogd deze te blussen met een CO2-blusser maar dit had helaas geen gewenst resultaat. Hierop heeft de brandweer met schuim de vloeistofbrand afgeblust. In totaal was de brandweer ruim 25 minuten bezig om de brand onder controle te krijgen.

Hoe de brand in de geparkeerde auto is ontstaan is onbekend, al wordt er sterk rekening gehouden met brandstichting. De auto is door de brand total-loss.