Home Haaglanden 50-jarige man aangehouden na melding koperdiefstal Visseringlaan Rijswijk

50-jarige man aangehouden na melding koperdiefstal Visseringlaan Rijswijk

Rijswijk – Dinsdagochtend 13 februari heeft de politie hun handen vol gehad na een melding een koperdief bij een pand aan de Visseringlaan in Rijswijk. Omstreeks 05:30 kwam de melding binnen bij de politie. Omdat de kans groot was dat de verdachte(n) nog aanwezig waren besloot de politie het pand gelegen op de kruising met de Van Gijnstraat te omsingelen.

Agenten zijn hierna het pand in gegaan op zoek naar eventuele verdachten. In het pand werd een 50-jarige Hagenaar aangetroffen en aangehouden, hij had onder andere gereedschap bij zich wat gebruikt kan worden om in te breken. Op het dak van het pand werd kort daarna een oranje tas aangetroffen, in en rondom de tas lagen dikke kabels. Vermoedelijk zijn deze gestript van het pand om later koper uit te halen om te verkopen. Agenten hebben langere tijd op het dak van het pand gezocht naar eventuele andere verdachten, ook een hoogwerker van de brandweer assisteerde hierbij.

Met behulp van de hoogwerker is de zware tas met kabels van het dak gehaald en meegenomen naar het politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek.