Home Delft Brandweer zoekt in water na aantreffen fiets Tramkade Schipluiden

Brandweer zoekt in water na aantreffen fiets Tramkade Schipluiden

Schipluiden – In de vroege ochtend van zaterdag 14 januari kwam er op de meldkamer omstreeks 06:05 een melding binnen van een hardloper dat er langs de Tramkade in Schipluiden een fiets lag met de verlichting nog aan.

Omdat niet bekend was waar de fietser was werden meerdere brandweereenheden gealarmeerd. Langs het fietspad lag een fiets met de verlichting nog aan die niet op slot stond. Nadat brandweermannen slootjes in de omgeving hadden bekeken werd besloten een stukje van de Gaag te doorzoeken met duikers.

Eén duiker en twee brandweermannen in waad pakken zijn te water gegaan en hebben een gedeelte van het water doorzocht naar een mogelijk slachtoffer. Gelukkig werd er tijdens de zoekactie niemand aangetroffen. Waar de fietser gebleven is wordt onderzocht.

De brandweer vraagt al langere tijd aandacht voor het achterlaten van fietsen langs de waterkant waardoor de brandweer vaak achteraf onnodig wordt gealarmeerd. Tegelijk met de melding in Schipluiden raakte in de binnenstad van Delft een persoon te water, deze kon gelukkig zelfstandig uit het water komen.