District8.net | Homepage

17 mei Celeis na dodelijke schietpartij op galerij Cesar Franckstraat

2 Comments 🕔17.mei 2013

schietpartij

Delft – Financiele perikelen tussen twee voormalige hennepteeltpartners vormden de achtergrond van de dodelijke schietpartij 25 oktober vorig jaar op een flatgalerij aan de Cesar Franckstraat in Delft. Bewoner Jack B. (43) hoorde woensdag bij de Haagse rechtbank een gevangenisstraf van elf jaar cel eisen wegens doodslag. ,, Zo wil ik niet sterven”, zei Murat Zararsiz (38) nog nadat de in zijn lichaam exploderende dum-dumkogel uit het pistool van Delftenaar Jack B. z’n lever en een long had verwoest.

Maar sterven deed de van origine Turkse Delftenaar Murat dus toch, enkele uren later in het ziekenhuis. Zijn moeder is ontroostbaar: ze zou ’t liefst zelf ook dood willen ‘om weer bij Murat te kunnen zijn’. Ook een broer van het slachtoffer liet bij de Haagse rechtbank zijn tranen de vrije loop. Verdachte Jack leek net zo ‘onbewogen’ als de gerechtelijk psycholoog in diens rapport al over ‘m was opgevallen: ,, Verdachte voelt zich eerder slachtoffer”.

Verdachte zelf: ,, Ik werd al een jaar door Murat afgeperst, ik was destijds zo bang dat ik mijn huis niet uitdurfde, ik ben een vader alleen van twee kinderen.”. Jack was Murat geld schuldig. Ze hadden drie keer hennep geteeld saampjes, de laatste keer in Murat’s woning aan de Poptahof, zegt ‘ie. Jack had nog groeilampen en andere apparatuur in zijn garagebox staan, de helft daarvan was van Murat die daar 500 euro voor wilde zien. Hij kwam ’t die avond om half zeven ophalen bij Jack, die een pistool trok en hem vanuit de voordeuropening neerschoot, volgens verdachte na een korte worsteling waarbij het pistool jammerlijk afging; ,, Het was een ongeluk, ik heb dit nooit gewild”. Volgens Jack wilde Murat en een aantal hennepteeltgeldschieters behalve die 500 euro nog 25.000 euro van hem zien omdat de laatste hennepoogst was ‘verdwenen’. De geldschieters verdachten Murat daar aanvankelijk ook van, maar na een pak slaag en een soort ‘ontvoering’ van Jack en Murat zou Murat naar hen zijn ‘overgelopen’ volgens de Delftenaar en persten ze hem, Jack, vervolgens met z’n allen af. De geldschieters ontkennen de ontvoering en de latere afpersing overigens.

Volgens Jack maakte Murat op de bewuste avond een beweging of hij met zijn hand achter z’n rug een vuurwapen ging pakken. ,, En ik wist dat hij een pistool had”. Maar Murat had geen pistool, ook bij hem thuis werd later niks gevonden. In verdachtes woning lag wel een arsenaal, twee nepvuurwapens en drie echte. Jack schoot dan ook echt, met een dum-dum kogel. ,, Als voormalig militair moet verdachte hebben geweten wat voor schade zo’n kogel geeft”, aldus de aanklager die opzet bewezen achtte. Verdachtes advocaat mr. J. Boksem deed onder andere een beroep op noodweer. Jack heeft al een strafblad, zo zat ‘ie zat al eens vier jaar cel uit voor cocainehandel.

Archief foto Daan van den Ende

2 Reacties

  1. 🕔 20:47, 19.mei 2013

    Mouse

    Had het AD toch gelijk Burcu!

  2. 🕔 10:38, 20.mei 2013

    Isis

    “zo wil ik niet sterven’ hij had beter kunnen bedenken dat de manier waarop hij leefde niet ok was.

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Reclame

instagramposter

TwitterRecente reacties

Timmers

Timmers

@redactie: Is Transvaal en dus niet de Schilderswijk.

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Als omwonende valt het mij vaak op hoe roekeloos deze

BEKIJK ARTIKEL
adriana

adriana

vreselijk! Je zult maar een vlucht moeten halen op the

BEKIJK ARTIKEL
jonas

jonas

tja alweer een verwarde man die doldwaas is geworden is

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Dat moest helaas een keer misgaan. Ik kijk altijd extra

BEKIJK ARTIKEL
bertus

bertus

wat lees je dat toch veel over verwarden mensen in

BEKIJK ARTIKEL
Jelle

Jelle

Er zullen nu wel weer heel wat racisten reageren maar

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net