Home Haaglanden De N470, Delft-Pijnacker-Zoetermeer, krijgt van ANWB lage score voor veiligheid

De N470, Delft-Pijnacker-Zoetermeer, krijgt van ANWB lage score voor veiligheid

20140411_3

Delft, Zoetermeer, Pijnacker – Een op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Monique de Veld-van Hassel, uit Pijnacker-Nootdorp, kent ook zo’n plek. “Hier weet iedereen dat de N470 door de jaren heen veel ongelukken kent. Het is echt vreselijk voor betrokkenen, het CDA zal zich hard gaan maken voor een oplossing.”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers. In een recent gepubliceerd onderzoek van de ANWB zijn deze locaties in de hele provincie op een rij gezet. Monique de Veld hierover: “met dit rapport in de hand kunnen we de aanpak van de onveilige locaties echt op de politieke agenda zetten. In het onderzoek zijn voor elke weg maximaal 5 sterren te behalen, de N470 scoort er slechts 2, terwijl de weg nog geen tien jaar oud is. Als CDA gaan we hier in het provinciaal bestuur werk van maken en wij willen daar geld voor vrijmaken”.

Om de gevaarlijke situatie op de N470 te benadrukken heeft Monique de Veld ter plaatse een rode vlag neergezet, van oudsher het teken van gevaar. “Het CDA wil dat iedereen veilig thuis komt. Het plotselinge verlies van een dierbare, ernstige verwondingen of invaliditeit hebben grote impact op mensen en hun omgeving. Wegkijken is geen optie, actie ondernemen wel”.

Archief foto Ben Boukes