Home Overig nieuws Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

wapens_leiden_inval

Leiden – De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 26 maart op diverse plaatsen verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. Het gaat tot nu toe om 17 verdachten. Op dit moment doorzoekt de politie op een aantal plaatsen in Zuid-Holland de woningen van de verdachten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de afpersing.

Alle verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van de vereniging hun clubhuis afstaan. Na deze afpersing besloten het Openbaar Ministerie en de politie een strafrechtelijk onderzoek te starten, met de aanhouding van deze verdachten tot gevolg.
Motorclub

Alle verdachten zijn lid van of gelieerd aan de Trailer Trash Travellers, een motorclub. Het onderzoek naar de afpersing door de verdachten is onderdeel van landelijk beleid: ‘Criminaliteit en normoverschrijdend gedrag door motorclubleden moet worden gestopt.’

Bij een doorzoeking in een woning in Vlaardingen zijn vuurwapens aangetroffen. Het gaat onder meer om een automatisch geweer. Ook zijn er in die woning handgranaten en explosieven aangetroffen. In een woning in Leiden werd een kleine hennepplantage aangetroffen bij een zoeking. Meer informatie over de aanhoudingen volgt later vandaag.