Home Den Haag Dode (24) bij schietpartij, verdachte (22) aangehouden Laan van Wateringse Veld Den...

Dode (24) bij schietpartij, verdachte (22) aangehouden Laan van Wateringse Veld Den Haag

Den Haag – Bij een schietpartij is maandagavond 28 augustus een 24-jarige man uit Den Haag overleden. Omstreeks 21:20 waren er op de kruising van de Orlandostraat met de Laan van Wateringse Veld minimaal vier schoten te horen. Kort hierop vonden omstanders een ernstig gewonde man op straat.

Een groot getal aan politie eenheden, twee ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwamen hierop met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is langere tijd op straat behandeld en een tijd gereanimeerd. Uiteindelijk is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht, de arts van het MMT is meegereden. Ook ging er politie mee richting het ziekenhuis.

In het ziekenhuis is ondanks alle hulp het slachtoffer ter plaatse overleden.

De politie is hierop op de kruising van het schietincident begonnen met sporenonderzoek, medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen onderzoek. De straat is voor het onderzoek afgesloten met zwarte schermen. Bij het onderzoek wordt onder andere gebruik gemaakt van speurhonden.

Aan de Van der Kooijweg in Rijswijk is de mogelijke vluchtauto uitgebrand. De politie doet ook hier onderzoek. Ook doet de politie onderzoek naar een explosie bij een woning aan de Jacob Schorerlaan in Den Haag, hierbij raakte de brievenbus van de woning zwaar beschadigd.

De politie laat weten dat dinsdagavond 29 augustus een 22-jarige man is aangehouden. De man zat in een vliegtuig die op het punt stond om te vertrekken op vliegveld Schiphol. Hij is aangehouden door de KMAR en de politie.