Home Haaglanden Zes aanhoudingen en twee gewonden na poging ontvoering Azielaan Zoeterwoude

Zes aanhoudingen en twee gewonden na poging ontvoering Azielaan Zoeterwoude

Zoeterwoude – Op de Aziëlaan in Zoeterwoude heeft vrijdagavond 10 februari een incident plaatsgevonden.

Omstreeks 21:00 kwam er op de meldkamer een melding een verdachte situatie in de bosjes van de Aziëlaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen probeerde een verdachte te vluchten met een auto. Hierbij heeft hij een toevallig voorbijkomende fietser aangereden. De drie verdachte zijn aangehouden, hierbij is een waarschuwingsschot gelost door de politie. In de bosjes troffen de agenten een gewonde man, een 28-jarige man uit Naaldwijk, aan. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de fietser is vervoerd naar het ziekenhuis.

Naast de gealarmeerde politie werden ook drie ambulances en een traumahelikopter met spoed opgeroepen om de slachtoffers te helpen. De traumahelikopter is afgemeld.

De zes zijn aangehouden voor mishandeling en mogelijk ontvoering.

Op de parkeerplaats stond een Golf met flinke schade aan de zijkant, mogelijk is dit de vluchtauto van de verdachten. Ook een grote witte bestelbus in het bos is onderdeel van het onderzoek.

Wat er precies is gebeurd wordt onderzocht, hiervoor kwam de brandweer assisteren met verlichting. Medewerkers van de Forensische Opsporing doen onderzoek, ook zijn specialisten van de Forensische Opsporing Verkeer ter plaatse.

Foto’s en video: Take Two Media