Home Den Haag Drie aanhoudingen na melding van vuurwapenoverdracht, ook vuurwapen aangetroffen Doctor H.E. Van...

Drie aanhoudingen na melding van vuurwapenoverdracht, ook vuurwapen aangetroffen Doctor H.E. Van Gelderlaan Den Haag

⇑ Video: Jasper Wennekes

Den Haag – Zaterdagavond 5 december hebben agenten drie mensen aangehouden.

Omstreeks 21:00 uur kwam er op de meldkamer een melding binnen van een persoon die een overdracht van een vuurwapen had gezien. Na de overdracht liep de persoon met het vuurwapen een woning aan de Dr. H.E. van Gelderlaan in.

Na de melding werd er direct groot opgeschaald door de politie. Meerdere eenheden, waaronder eenheden van de hondenbrigade, kwamen ter plaatse. Agenten droegen extra zware vesten.

Agenten in burger observeerden in de tussentijd de woning aan de Dr. H.E. van Gelderlaan. Terwijl de politie zich aan het voorbereiden was op een instap in de woning liep een vrouw de woning uit. Agenten twijfelden geen moment en hielden deze vrouw aan.

Tijdens de fouillering van de vrouw werd in haar broeksband een vuurwapen aangetroffen.

Omdat niet bekend was hoeveel personen er in de woning aanwezig waren, hebben agenten van de hondenbrigade met onder andere een diensthond en een schild een instap gedaan in de woning.

In de woning werden twee mannen aangetroffen die direct zijn aangehouden. Alle drie de aangehouden verdachten zijn apart vervoerd naar het politiebureau. Een lid van het arrestatieteam heeft het vuurwapen op straat geïnspecteerd, waar uit bleek dat het hoogstwaarschijnlijk een nep vuurwapen betrof. Agenten hebben hierna het vuurwapen meegenomen als bewijs, nader onderzoek naar het wapen moet uitsluitsel brengen over de echtheid van het aangetroffen wapen.

De woning van de verdachte(n) is uiteindelijk doorzocht door agenten en rechercheurs.

Foto’s: Jasper Wennekes en Ian Venselaar