Home Den Haag Drie gewonden bij grote brand in berging Waldorpstraat Den Haag

Drie gewonden bij grote brand in berging Waldorpstraat Den Haag

Den Haag – Bij een brand in een berging van een appartementencomplex aan de Waldorpstraat in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag drie personen lichtgewond geraakt.

Even na half twaalf werd de brand ontdekt in de berging van het complex. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een flinke brand. Direct werd er opgeschaald naar ‘Middelbrand’ en zelfs later naar ‘Zeer grote brand’.

In de berging stonden meerdere containers in brand. De brandweer besloot de eerste vier etages te ontruimen. Enkele bewoners van andere etages verlieten zelfstandig de woning. Zij werden opgevangen in een bus van de HTM.

Na iets meer dan een half uur kon de brandweer vermelden dat de brand onder controle was.

Nadat de woning door de brandweer waren gecontroleerd op gevaarlijke stoffen konden de bewoners weer terug.

Drie bewoners werden in de ambulance onderzocht omdat zij rook hadden ingeademd. Gelukkig hoefden niemand van hun mee naar het ziekenhuis.

Bewoners klagen al enige tijd over achterstallig onderhoud in het complex. Zo vertelde een bewoner dat het brandalarm niet was afgegaan. Ook bleken de sloten van de berging al enige tijd kapot waardoor er vaak in de berging werd overnacht door daklozen. Ook deze avond was het raak. Ongeveer twintig minuten voor het uitbreken van de brand was door een bewoner de politie gebeld omdat er daklozen in de berging sliepen. De verantwoordelijke van het complex is stichting DUWO. Zij zorgen voor huisvesting van studenten.

Foto’s & video: Jordy de Groot