Home Den Haag Dronken automobilist rijdt tuin in en richt ravage aan Jan Barendselaan Poeldijk

Dronken automobilist rijdt tuin in en richt ravage aan Jan Barendselaan Poeldijk

Poeldijk – Op de Jan Barendselaan in Poeldijk is een automobilist de tuin van een woning in gereden. De dronken automobilist richtte flink wat schade aan.

Even na half drie ging het goed mis. De automobilist kwam vanaf de Wateringseweg en reed in de richting van het centrum van Poeldijk. In de bocht naar de Jan Barendselaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed rechtdoor. De automobilist ramde een vangrail, een schutting en kwam in de tuin van een woning tot stilstand.

De automobilist wist zelf uit zijn auto te kruipen. Nadat de agenten bij de man een blaastest afnamen bleek hij onder invloed te zijn van alcohol, waarvoor hij werd aangehouden. Hij raakte niet gewond bij het ongeval.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Dit was omdat het niet duidelijk was of er nog mensen in de auto zaten. Nadat de brandweerlieden enkele hand-en-spandiensten hadden verricht, konden zij weer terug naar de kazerne.

Tegen de gevel van de woning was een airco bevestigd. Deze is flink beschadigd geraakt. Ook de auto heeft flinke schade opgelopen.

Het ongeval is door een bewakingscamera vastgelegd.

De auto is door een berger afgesleept. De gladheid van deze nacht speelde mogelijk ook een rol bij dit incident.

Toevallig plaatste het Algemeen Dagblad vorige week een artikel over de verkeerssituatie in Poeldijk. Veel bewoners vinden het er erg onveilig.

Foto’s & video: Jordy de Groot