Home Overig nieuws Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval met HTM-bus

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval met HTM-bus

27012013_ss

Den Haag – Een 30-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte zaterdag 26 januari kort voor middernacht een ongeval waarbij een stadsbus van HTMbuzz betrokken was. Bij het ongeval raakte drie personen gewond en bleek de 30-jarige automobilist teveel te hebben gedronken.

Zowel de 42-jarige bestuurder van de stadsbus als de 30-jarige automobilist reden over de Troelstrakade in de richting van de kruising met Gouverneurlaan/Neherkade. Ter hoogte van het station Moerwijk veranderde de automobilist plotseling naar rechts van rijstrook en ‘sneed’ daarbij de weg af voor de op dat moment op die rechterrijstrook rijdende stadsbus. De 42-jarige bestuurder van de stadsbus moest daardoor uitwijken en kwam met zijn bus tegen de wegafscheiding van het spoorviaduct tot stilstand. De personenauto raakte daarbij bekneld tussen de stadsbus en het viaduct. De ravage die bij het ongeval ontstond was enorm. Tal van hulpdiensten kwamen ter plaatse. In de stadsbus zaten op het moment van het ongeval vijf passagiers. Een inzittende (26 jaar) van de bus raakte lichtgewond. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis. Twee inzittenden van de personenauto (19 en 22 jaar) raakten eveneens gewond. Ook zij moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De 42-jarige bestuurder van de stadsbus kwam met de schrik vrij.

De 30-jarige automobilist bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies aan het bureau 480 ugl. De verkeersongevallen dienst (VOA) van de politie in Den Haag stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in. Vanwege het ongeval was de onderdoorgang van het spoorviaduct geruime tijd voor al het verkeer afgesloten.

27012013_sa 27012013_sc 27012013_se 27012013_sj 27012013_sp

Foto’s Erik van der Zalm