Home Den Haag Dubbele aanrijding Erasmusweg Den Haag

Dubbele aanrijding Erasmusweg Den Haag

Den Haag – Zondag 13 september heeft op de Erasmusweg ter hoogte van de Laan van Wateringseveld een ongeval plaatsgevonden tussen en een afslaande personenauto en een bedrijfsbus. Een achteropkomende touringcar kon op tijd remmen, de auto daarachter echter niet meer. Hierdoor ontstond een tweede aanrijding waarbij de personenauto achterop de touringcar botste tijdens het invoegen.

De touringcar zat op het moment van het ongeval vol met passagiers en de hulpdiensten kwamen dan ook massaal ter plaatse. De brandweer heeft alleen hand- en spandiensten verricht en kon al snel retour naar de kazerne. Het personeel van de gealarmeerde ambulance heeft ter plaatse meerdere mensen gecontroleerd op letsel. Niet alleen de inzittenden van de personenauto’s en de bedrijfsbus werden nagekeken, ook meerdere passagiers van de touringcar gaven aan klachten te hebben en werden door het ambulancepersoneel nagekeken. Een slachtoffer is in de ambulance behandeld aan verwondingen, echter bleek vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Erasmusweg vanaf de Laan van Wateringseveld in de richting van de Leyweg volledig afgesloten voor verkeer, hetgeen een kleine verkeerschaos in de omgeving veroorzaakte. De achterste personenauto is door een berger afgevoerd, alle overige voertuigen konden hun weg vervolgen.

Foto’s: Harry van Werven