Home Delfgauw Eigenaar voorkomt grote brand dankzij camerabeelden Groothandelsweg Delfgauw

Eigenaar voorkomt grote brand dankzij camerabeelden Groothandelsweg Delfgauw

Delfgauw – Zaterdagavond 25 juni heeft de eigenaar van een bedrijfspand aan de Groothandelsweg in Delfgauw door oplettendheid zijn zaak van een grote brand gered.

Omstreeks 23:00 zag de man op de beelden van zijn bewakingscamera’s in zijn bedrijfspand rook. De man twijfelde geen moment en belde 112.

De brandweer van Delft en Pijnacker-Nootdorp werden met spoed gealarmeerd. Ter plaatse aangekomen had de brandweer heel even moeite om het bedrijfsterrein op te komen, uiteindelijk is dit met een sleutel gelukt.

Omdat er van buitenaf niks te zien was heeft de brandweer zich met de zogenoemde ‘gemeentesleutel’ oftewel een stormram de toegang tot het bedrijfspand verschaft.

Uiteindelijk bleek er in het bedrijfspand, waarin meerdere limousines gestald stonden een flinke rookontwikkeling te hangen. De brandweer is daarna direct op onderzoek uit gegaan om de oorzaak van de rookontwikkeling te vinden, uiteindelijk bleek er iets mis te zijn met een van de geparkeerde limousines. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en het pand geventileerd.

Hierna is het pand, zonder brand, of rookschade weer overgedragen aan de eigenaar.