Home Den Haag EOD ingezet na aantreffen mogelijk explosief; twee verdachten aangehouden Juliana van Stolberglaan...

EOD ingezet na aantreffen mogelijk explosief; twee verdachten aangehouden Juliana van Stolberglaan Den Haag

Den Haag – In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari is er op de Juliana van Stolberglaan in Den Haag een mogelijk explosief aangetroffen. Omstreeks 03:30 probeerde twee verdachten het mogelijk explosief voor een woning aan de Juliana van Stolberglaan te plaatsen.

Door nog onbekende oorzaak werden zij waarschijnlijk gestoord en gooide volgens getuigen het voorwerp tussen twee geparkeerde auto’s in. De politie werd ingeschakeld en die konden al snel de twee verdachten aan houden. Omdat het voorwerp niet werd vertrouwd werd de TEV (Teamleider Explosieven Veiligheid) ter plaatse gevraagd. De TEV schatte het object als gevaarlijk in waarop de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) ter plaatse is gevraagd.

De auto van de twee verdachten, die om de hoek geparkeerd stond, is door de berger van de politie meegenomen.

Bij aankomst van de EOD is een medewerker van de EOD in een bompak richting het voorwerp gelopen, hier zijn onder andere röntgenfoto’s van gemaakt. Hierna bleek van direct gevaar geen sprake, de medewerker van de EOD heeft het voorwerp hierna zonder bompak uit elkaar gehaald. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben al het bewijsmateriaal veiliggesteld voor nader onderzoek.

Door de inzet van de hulpdiensten moest tramlijn 6 grotendeels omrijden op het traject.