Home Den Haag Extinction Rebellion blokkeert voor de 22e dag de A12 in Den Haag

Extinction Rebellion blokkeert voor de 22e dag de A12 in Den Haag

Den Haag – Extinction Rebellion blokkeert voor de 22e dag de A12. De politie is ditmaal wel met veel agenten aanwezig. Dit is anders dan de afgelopen dagen.

Ongeveer 5 minuten na de bezetting van de A12 begon de politie met het omroepen dat de demonstranten moeten vertrekken. Wanneer zij hier niet aan voldeden zouden zij aangehouden worden. Het waterkanon is hierop na ongeveer 15 minuten ingezet.

Naast de vaste groep demonstranten van de Nederlandse XR, ongeveer 500-1000 man, waren ditmaal ook Duitse activisten aanwezig. Zusterbeweging Letzte Generation zijn met ongeveer 100 mensen aanwezig om de Nederlandse Extinction Rebellion te steunen.

De politie is begonnen met het aanhouden van de demonstranten. Zij worden na de aanhouding in een bus geplaatst en naar het ADO-station gebracht, waar zij weer vrij worden gelaten.

Rond 14:00 uur zijn alle demonstranten aangehouden en afgevoerd. De sympathisanten zijn door de politie weggestuurd. De A12 is nog afgesloten, want het wegdek heeft schade opgelopen door de lijm die is gebruikt.