Home Rotterdam-Rijnmond Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto Abraham van Stolkweg Rotterdam

Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto Abraham van Stolkweg Rotterdam

Rotterdam – In de nacht van zondag 4 op maandag 5 juni is omstreeks 00:15 een fietser geschept door een auto op de Abraham van Stolkweg in Rotterdam. De fietser wilde vanaf de Roel Langerakweg de Abraham van Stolkweg oversteken, tijdens het oversteken werd de fietser geschept door een auto. De fietser kwam door de aanrijding terecht op de voorruit van de auto en belandde tegen een lantaarnpaal in de middenberm.

De fiets van de fietser werd tientallen meters gelanceerd, het achterwiel brak af en vloog nog verder. De automobilist zetten zijn auto direct aan de kant en belde 112. Naast twee ambulances kwam ook het MMT (Mobiel Medisch Team) uit Rotterdam met de auto ter plaatse. Het medisch personeel is lange tijd bezig geweest met het stabiliseren van het slachtoffer. Uiteindelijk is deze met spoed (A1) naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.

De arts van het MMT is met de ambulance meegereden om het slachtoffer ook tijdens de rit naar het ziekenhuis te ondersteunen.

De politie sloot de Abraham van Stolkweg in beide richtingen af voor het onderzoek. Specialisten van het FOV (Forensische Opsporing Verkeer) zijn ter plaatse gekomen en hebben alle sporen in beeld gebracht. De automobilist is in verband met zijn betrokkenheid aangehouden en wordt verhoord.