Home Den Haag Fietsster overleden bij ernstig ongeval Ockenburghstraat Den Haag

Fietsster overleden bij ernstig ongeval Ockenburghstraat Den Haag

Den Haag – Bij een ernstig verkeersongeval tussen een auto en een fietsster is dinsdagavond 14 juni even voor elf uur een vrouw om het leven gekomen. De vrouw werd tijdens het oversteken met haar fiets op de Ockenburghstraat in Den Haag geschept door een voertuig van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

Meerdere omstanders zagen het gebeuren en schoten direct te hulp. Meerdere ambulances, politie en het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Alle medische hulp mocht echter niet baten; het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De Ockenburghstraat is in beide richtingen enige uren afgesloten geweest voor onderzoek. Zowel de fiets als de auto zijn voor onderzoek meegenomen.

UPDATE: Den Haag – Een 75-jarige fietsster uit Den Haag is dinsdag 14 juni rond middernacht overleden na een aanrijding met een auto op de Ockenburghstraat.

Een 24-jarige bestuurder van een auto van het Witte Kruis reed rond 22.50 uur over de Ockenburghstraat in de richting van de Laan van Meerdervoort. Ter hoogte van de begraafplaats stak de van links komende fietsster over waarna een aanrijding ontstond.  Reanimatie mocht niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Team Verkeer van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Zowel de fiets als de auto zijn meegenomen voor nader onderzoek. Omdat diverse personen getuigen waren van het ongeluk, zijn zij aangemeld voor slachtofferhulp.

Foto’s & video: Jordy de Groot