Home Haaglanden Flinke brand in drugslab ‘s-Gravenweg Nootdorp

Flinke brand in drugslab ‘s-Gravenweg Nootdorp

Nootdorp – In een chalet en een caravan aan de ‘s-Gravenweg in Nootdorp woedt een brand. Bij de brand komen flinke rookwolken vrij.

De brandweer durft niet bij de brand te komen omdat er sprake zou zijn van een drugslab, aldus omstanders. De brandweer heeft het over verdachte omstandigheden.

Er komen flinke giftige stoffen vrij.

De brandweer heeft groot opgeschaald en kondigt GRIP 1 af.

Er zijn ter plaatse drie personen aangehouden.

De brandweer laat weten dat enkele personen preventief worden ontsmet, omdat zij mogelijk in aanraking zijn gekomen met gevaarlijke stoffen.

Heeft u last van de rook? Sluit uw ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

Meetploegen van de brandweer controleren in de omgeving van het incident op aanwezigheid van hoge concentraties gevaarlijke stoffen.

De politie heeft bevestigd dat het gaat om een drugslab. Er wordt onderzoek gedaan of dit drugslab ook de oorzaak van de brand is.

Inmiddels is ook het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen(LFO) ter plaatse. Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

Foto’s: Jasper Wennekes en Ben Boukes

Video: Jasper Wennekes