Home Delft Flinke drukte voor de brandweer door brandstichtingen in de regio Haaglanden

Flinke drukte voor de brandweer door brandstichtingen in de regio Haaglanden

Den Haag – Voor de brandweer was het een drukke nacht. De brandweer van de Veiligheidsregio Haaglanden moest deze nacht wel meer dan 80 keer uitrukken voor verschillende branden.

Terwijl de politie de wijk Duindorp volledig had afgesloten en je alleen maar het gebied in kon door langs een controle te gaan, werd er in vooral Scheveningen vele branden gesticht. Op meerdere plekken in de wijk gingen containers, huisraden en scooters in vlammen op.

In Den Haag werden extra brandweer voertuigen ingezet om alle branden te kunnen blussen.

Ook in de Haagse wijk Laak, maar ook in Rijswijk en in Delft was het erg onrustig met verschillende brandstichtingen.

In de wijk Duindorp was het relatief rustig. Er zijn wel enkele personen aangehouden voor het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Den Haag. Gelukkig bleven in die wijk de branden uit.

Aan de Ooststraat in de haagse wijk Scheveningen werd een ondergrondse container in brand gestoken. Doormiddel van de inzet van schuim kon de brandweer het vuur snel doven.

In de Ypersestraat in de wijk Scheveningen werd een scooter in brand gestoken. De brandweer vond tijdens het blussen een flesje van Zippo om een aansteker te kunnen vullen. Door een gat in de fles te maken en het dan vervolgens in brand steken kan de brand zich snel ontwikkelen.

Op de Dr. Poelslaan in Rijswijk ging de inhoud van een bouwcontainer in vlammen op. De brandweer moest eraan te pas komen op de vlammen te doven.

Op de Kompasstraat met de Vuurbaakstraat kwamen flinke rookpluimen uit een container. De brandweer kwam ter plaatse en maakte al snel een einde aan de brand.

Op de Doornstraat in Den Haag werd een huisraad midden op straat in brand gestoken. De politie kwam ter plaatse en kon helaas met twee brandblusser het vuur niet blussen. De brandweer arriveerde om met een flink aantal liters water het vuur volledig uit te maken.

Aan de Nelly Sachslaan in Den Haag ging een geparkeerde auto in vlammen op. De auto brandde ondanks het ingrijpen van de brandweer volledig uit.

In de Theresiastraat in Den Haag werd ook een container in brand gestoken. Een buurtbewoner zag een rookontwikkeling en rook een brandlucht. Hierop werden de hulpdiensten gebeld. Met flink wat bluswater kon ook aan deze brand snel een einde worden gemaakt.

Aan de Daal en Bergselaan in Den Haag werd een poging gedaan om een auto in brand te steken. Door middel van een brand creƫren bij de linker voorwiel hoopte de brandstichter dat de auto in brand zou vliegen. Toch liep dit anders af.

Op de Stadhouderslaan in Den Haag waren hoge vlammen zichtbaar toen de inhoud van een grote bouwcontainer stond te branden. De brandweer had flinke moeite om de brand te blussen. Er werd ook een waterkanon ingezet. De brandweer moest later de nacht nog een keer ter plaatse komen daar omdat de brand weer was opgelaaid.

Een ondergrondse container in Delft kon ook niet gespaard blijven. De inhoud van de container werd in brand gestoken wat een rookontwikkeling veroorzaakt. Ook op de Sadatweg in Delft werd brand gesticht. Hier ging het ook bouwafval dat in brand was gestoken. De brandweer kon ook dit vuurtje snel uit maken.