Home Den Haag Negen gewonden nadat gasexplosie woningen verwoest Jan van der Heijdenstraat Den Haag

Negen gewonden nadat gasexplosie woningen verwoest Jan van der Heijdenstraat Den Haag

UPDATE: Den Haag – Een flinke gasexplosie heeft zondagmiddag gezorgd voor een enorme ravage in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag.

Door de explosie zijn meerdere woningen verwoest. De gevel van de woningen is eruit geblazen. Vier mensen raakte bedolven onder het puin. Naast deze mensen raakten ook vijf omstanders en buurtbewoners gewond door rondvliegend puin. Drie van de vijf slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de regio vervoerd. De verwondingen van twee andere vielen mee.

Meerdere woningen staan door de enorme explosie op instorten. Het STH (Specialisme Technische Hulpverlening) is met spoed ter plaatse gekomen om mee te zoeken naar de vier slachtoffers onder het puin. Al vrij snel konden drie slachtoffers onder het puin vandaan gehaald worden. Een vierde slachtoffer, raakte in de kelder bedolven onder het puin. Het slachtoffer, een 28-jarige man uit Den Haag, was aanspreekbaar, maar wel ernstig gewond. Aldus de brandweer.

Burgemeester Pauline Krikke is na veel overleg in het crisiscentrum ter plaatse gekomen om de situatie te bekijken. Hierna is zij vertrokken naar de slachtoffers in het ziekenhuis en naar een hotel waar de overige bewoners zijn onder gebracht.

De brandweer liet een kraan komen om een aantal geparkeerde auto’s weg te halen voor het pand. Hierna werden vorderingen gemaakt met het weghalen van het puin. Hierdoor werd werkruimte gecreerd voor de hulpdiensten. Na 8 uur kon de 28-jarige man onder het puin vandaan gehaald worden. Het slachtoffer werd even hierna met spoed, onder begeleiding van politiemotoren, naar het ziekenhuis vervoerd. De ernst van de verwondingen zijn niet bekend.

De Jan van der Heijdenstraat en omliggende straten blijven tot zeker maandagavond 23:00 uur afgesloten. Verkeersregelaars zorgen voor de afzetting. Een beveiligingsbedrijf houdt vannacht de wacht en bewaken de omliggende woningen.


Foto’s: Mike van Doorn, Jasper Wennekes, Martijn de Jong & FlashphotoNL
Video: Jasper Wennekes en Mike van Doorn