Home Den Haag Flinke politie-inzet bij langdurig conflict Van Ruysbroekstraat Den Haag

Flinke politie-inzet bij langdurig conflict Van Ruysbroekstraat Den Haag

Den Haag – De politie was vrijdagmiddag met meerdere eenheden ter plaatse op de Van Ruysbroekstraat in Den Haag. Een langdurig conflict liep deze middag wederom uit de hand.

In deze straat is al lange tijd een conflict gaande tussen verschillende bewoners. Op 20 februari van dit jaar liep het al een keer flink uit de hand. Toen werd een 44-jarige man neergestoken. De verdachte van de steekpartij woonde ook in dezelfde straat en betrof een 22-jarige man. Hij werd in de nacht na de steekpartij aangehouden.

De familie van de verdachte verliet de woning, maar volgens een buurtbewoner stonden de broer en zus van de verdachte vandaag weer ineens in de straat. Zij kwamen wat spullen halen aldus de bewoner.

Door nog onbekende oorzaak liep het bezoekje aan hun huis volledig uit de hand. De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen weer tot bedaren te krijgen.

In de straat verzamelden zich veel buurtbewoners. De broer van de verdachte uitte zijn frustratie door vanuit het huis een sleutelbos richting de buurtbewoners en de politie te gooien. Hierop besloot de politie om de man aan te houden.
De verdachte werd onder flink gejuich van de buurt in een politiebus gezet. Net voor het instappen gooide een buurtbewoner zelfs een ei tegen de politiebus.
De zus zorgde ook voor opruiing in de straat en werd eveneens door de politie aangehouden.

In de straat hangt al enige tijd een politiecamera in verband met de onrust.