Home Den Haag “Geschoten met automatisch vuurwapen op straat” Erasmusweg Den Haag

“Geschoten met automatisch vuurwapen op straat” Erasmusweg Den Haag

Den Haag – Zaterdagavond 28 september is er omstreeks 19:15 geschoten op de Erasmusweg in Den Haag. Bij de politie kwamen direct veel meldingen binnen. 

Ter plaatse gekomen agenten troffen inderdaad meerdere hulzen aan op het wegdek, de politie sloot de Erasmusweg direct af tussen de Loevensteinlaan en de Betje Wolffstraat. 

Omwonende beschrijven het geluid van het schieten als het geluid van een automatisch wapen, ook de aangetroffen hulzen duiden op een zwaar kaliber. In totaal zijn er ongeveer 15 hulzen aangetroffen op de straat. 

Ook een busje, die over de middenberm van de Erasmusweg stond is deel van het onderzoek, wat de precieze rol van het busje en de bestuurder is geweest, is niet bekend. De politieberger heeft het busje in beslag genomen en afgevoerd. 

De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse gekomen, medewerkers van de FO hebben alle hulzen op de foto’s gezet en overzichtsfoto’s gemaakt. 

De Erasmusweg was door het incident enkele uren afgesloten. Wie er heeft geschoten is niet bekend, ook is niet bekend of er eventuele verdachte(n) zijn aangehouden.

Foto’s: Jasper Wennekes