Home Den Haag Gestolen auto in brand gestoken Riddersdreef Den Haag

Gestolen auto in brand gestoken Riddersdreef Den Haag

Den Haag – Op de Riddersdreef in Den Haag is in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni een gestolen auto in brand gestoken. Omstreeks 02:00 was er in de straat een harde knal te horen, toen omwonenden gingen kijken zagen zij vlammen uit een auto slaan. Ook zagen meerdere getuigen iemand wegrennen.

Direct werd 112 gebeld waarna de brandweer van kazerne Loosduinen met spoed ter plaatse ging. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand. Hierbij is onder andere met een spreider de motorkap van de wagen opengebroken om er zeker van te zijn dat de brand volledig geblust was.

De politie had inmiddels een gedeelte van de straat afgesloten en kwam er na controle van het kenteken achter dat de auto gestolen was. Dit is online ook te zien bij de RDW. Nabij de wagen lagen twee plastic drankflessen. Omdat er een vermoeden is dat hier mogelijk brandbare vloeistoffen in hebben gezeten heeft de politie deze flessen meegenomen voor nader onderzoek.

De politie heeft van enkele getuigen een verklaring opgenomen en doet onderzoek naar de brandstichting.