Home Den Haag Dode bij melding steekpartij Lindberghlaan Den Haag; 43-jarige man aangehouden

Dode bij melding steekpartij Lindberghlaan Den Haag; 43-jarige man aangehouden


Den Haag – Op een galerij aan de Lindberghlaan in Den Haag is dinsdagavond 14 september een overleden persoon aangetroffen.

Even over 23:00 uur kreeg de politie de melding van een steekpartij aan de Lindberghlaan. Meerdere eenheden van de politie werden aangestuurd. Toen zij aankwamen troffen zij op een galerij een hevig bebloed persoon aan.

Omdat het slachtoffer mogelijk zwaargewond was werd een traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team vanuit Nijmegen opgeroepen. Achteraf bleek hun komst niet noodzakelijk.

Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld in de woning. De hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke

De Forensische Opsporing en een speurhondengeleider zijn ter plaatse en zal een onderzoek uitvoeren. De politie heeft aan de Frits Diepenlaan, tientallen meters verderop ook een plaats delict (PD) gemaakt, de reden hiervoor is onbekend.

Getuigen melden dat zij na de steekpartij een zilvergrijze auto weg zagen rijden. Van dit voertuig ontbreekt nog elk spoor.

UPDATE 15-09-21 persbericht:

Den Haag – De politie heeft woensdag 15 september rond 03.15 uur een 43-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 45-jarige man uit Den Haag.

De politie is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Dit rechercheteam doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar het overlijden van de man. De politie gaat uit van een misdrijf.

Dinsdagavond 14 september, even voor 23.00 uur, werden meerdere meldingen gedaan over twee vechtende personen op een galerij van een flat aan de Lindberghlaan. Toen agenten op de galerij aankwamen, troffen zij daar een man aan. Hij bleek al te zijn overleden. In de omgeving werd direct gezocht naar een verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. Enkele uren later meldde de verdachte zich aan het hoofdbureau aan de Burgemeester Patijnlaan in Den Haag, waarna hij werd aangehouden.


Foto’s en video: Take Two Media, Ian Venselaar & Jordy de Groot