Home Den Haag Gewonde na fikse brand in woning Van Dijckstraat Den Haag

Gewonde na fikse brand in woning Van Dijckstraat Den Haag

Den Haag – In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 november werd de brandweer omstreeks 00:15 gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Van Dijckstraat in Den Haag. Na de melding werden de kazerne’s Laak en Centrum met spoed gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek er een felle brand te woedde in een woning op de 1e etage. Vrijwel direct na aankomst werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’.

De brandweer heeft een ladder gebruikt om de woning te betreden, de brand heeft volgens getuigen plaatsgevonden in de keuken, de brandweer heeft de brand in de woning gelukkig snel onder controle gekregen en erger voorkomen.

Er zijn door het ambulancepersoneel van twee ambulances meerdere mensen gecontroleerd, uiteindelijk hoefde maar eén persoon voor verdere controles mee naar het ziekenhuis. De andere zijn op straat nagekeken maar vervoer voor deze mensen bleek niet noodzakelijk.

Ten tijde van de brand waren meerdere woningen tijdelijk ontruimd, de bewoners van deze woningen werden buiten opgevangen. Twee bewoners van een woning op de bovenste verdieping van het complex zijn tijdelijk naar het balkon gestuurd in verband met de rookontwikkeling in het trappenhuis. Uiteindelijk heeft de brandweer de volledige portiek geventileerd.

Stichting Salvage is ter plaatse om de betrokkenen bij te staan in de afhandeling van de schade.


Foto’s en video: Take Two Media