Home Haaglanden Twee personen gewond na explosie op sloep na werkzaamheden Starrevaartpad Leidschendam

Twee personen gewond na explosie op sloep na werkzaamheden Starrevaartpad Leidschendam

Leidschendam – Langs het Starrevaartpad in Leidschendam is in de nacht van zondag op maandag 22 mei een sloep in vlammen opgegaan. De sloep kwam rond 00:00 binnengevaren en wilde aanmeren. De twee opvarenden wilde de tank van de sloep nog bijvullen met brandstof toen een explosie plaats vond. Beide opvarenden konden zichzelf in veiligheid brengen.

Meerdere hulpdiensten werden even na middernacht gealarmeerd voor een brand op de sloep. Meerdere mensen belden 112 met verschillende adressen. Uiteindelijk kwamen de hulpdiensten uit op het Starrevaartpad. Daar werd de sloep aangetroffen tegen een woonschip, de sloep was op drift geslagen. De hulpdiensten hebben een gezin gered van het woonschip.

Naast de brandweer en de politie werden er ook twee ambulances en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Medisch personeel heeft zich ontfermd over de twee gewonden, deze liepen bij de explosie onder andere 1e en 2e graads brandwonden op in hun gelaat. Voor nadere controle zijn beide personen vervoerd naar het ziekenhuis.

De schade aan de sloep waar de explosie plaatsvond is enorm, twee andere bootjes die aangestraald waren door de op drift geslagen sloep hebben ook flinke schade opgelopen. De eigenaren van de bootjes worden bijgestaan door stichting Salvage.