Home Den Haag Gigantische brand uitgebroken in een loods Binckhorstlaan Den Haag

Gigantische brand uitgebroken in een loods Binckhorstlaan Den Haag

Den Haag – In een loods aan de Binckhorstlaan in Den Haag is vannacht brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar het sein ‘zeer grote brand’.

In de wijde omgeving waren de vlammen zichtbaar. Door de aanwezigheid van gasflessen waren explosies te horen bij de brand.

De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om de brand te bestrijden. Naast het sein ‘zeer grote brand’ is ook GRIP 1 afgekondigd. Volgens de eerste melding zou de brand zijn bij de Fokker Terminal. Bij navraag blijkt het te gaan om de loods van jachtwerf ‘De Haas’. In de loods stonden ongeveer 100 plezierboten die als verloren moeten worden beschouwd.

Ook het drone-team van de brandweer was ter plaatse gekomen om de brand van bovenaf te verkennen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze rook trok over de nabij gelegen woonwijk. Als u last heeft van de rook, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Omstreeks 07:30 uur is er een NL-Alert verstuurd om ramen en deuren gesloten te houden i.v.m. de rook.

Rond kwart voor negen werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Tekst loopt door onder de foto’s

Bij daglicht is de schade aan de loods goed te zien. De brandweer heeft met behulp van grijpers het pand uit elkaar gehaald. Ze bleven nog uren doorgaan met het nablussen.

Foto’s: Take Two Media en Owen O’Brien.
Video: Take Two Media en Mike Hogeveen