Home Maasdijk Grote brand uitgebroken in opslag van bedrijf Honderdland Maasdijk

Grote brand uitgebroken in opslag van bedrijf Honderdland Maasdijk

Maasdijk – Donderdagochtend 9 november is een brand uitgebroken in het pand van Staelduinen Logistics B.V. aan het Honderdland in Maasdijk. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘Grote Brand’.

Even na acht uur ging in het pand het brandalarm af. Omdat het brandmeldsysteem een directe doorschakeling heeft naar de brandweer, werd de brandweer snel gealarmeerd. Enkele minuten later kwam bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen dat er daadwerkelijk brand was uitgebroken. Hierop werden direct extra brandweereenheden gealarmeerd.

Toen de hulpdiensten arriveerden werd duidelijk dat zij extra voertuigen nodig hadden om de brand te kunnen blussen. Hierop werd opgeschaald naar ‘Grote Brand’. Korpsen in de omgeving van Maasdijk zijn opgeroepen om hun collega’s te komen ondersteunen.

Staelduinen Logistics B.V. is gespecialiseerd in het transporteren en opslaan van verschillende vloeistoffen. Ook hebben zij een opslag van verpakkingsmaterialen.

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat in een silo waarin papier ligt opgeslagen, brand is uitgebroken. Er is opgeschaald naar ‘Grote Brand’ in verband met de waterwinning.

De brandweer zet de blusrobot in om de rook uit de loods te krijgen. Op deze robot zit namelijk een grote ventilator.

Foto’s & video: Mike Hogeveen