Home Den Haag Grote politie-actie op de Rijswijkseweg na conflict, twee aanhoudingen Rijswijkseweg Den Haag...

Grote politie-actie op de Rijswijkseweg na conflict, twee aanhoudingen Rijswijkseweg Den Haag [VIDEO]

Den Haag – De politie is dinsdagmiddag 18 juni bezig met een actie op de Rijswijkseweg in Den Haag. Omstreeks 17:15 kwamen meerdere politie-eenheden waaronder de hondenbrigade ter plaatse. De politie sloot de Rijswijkseweg enige tijd in beide richtingen af.

Ook mochten de trams tijdelijk niet meer over de Rijswijkseweg rijden, agenten in kogelwerende vesten hebben zich opgesteld rondom een woning. Honden geleiders van de politie hebben tactische schilden bij zich. Agenten aan de overkant stonden met hun hand op hun vuurwapen.

Agenten hebben omstreeks 17:45 de deur van een woning geforceerd, agenten zijn hierna de woning binnen gegaan. Ook kwam een wagen van het QRT (Quick Response Team) van de DSI (Dienst Speciale Interventies) ter plaatse.

Agenten hebben uit de woning een persoon gehaald, deze is aangehouden er overgebracht naar het politiebureau. De inzet van de politie is volgens de woordvoerder na aanleiding van een conflict tussen twee mannen waarvan er eén nog in de woning zou zitten. Beide mannen zijn uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Foto’s & video: Mike van Doorn