Home Den Haag Grote politie inzet na melding van verdachte situatie Soestdijksekade Den Haag

Grote politie inzet na melding van verdachte situatie Soestdijksekade Den Haag

Den Haag – In de nacht van zaterdag 25 juni op zondag 26 juni kwam er omstreeks 02:15 een melding binnen op de meldkamer van de politie. De melder sprak over een verdachte situatie in een portiek aan de Soestdijksekade in Den Haag. Meerdere eenheden werden door de meldkamer met spoed ter plaatse gestuurd. Agenten droegen ter plaatse de bekende ‘zware’ vesten.

Na een korte briefing zijn de agenten opgelopen naar de woning, de meldster is hierna gebeld en gevraagd naar buiten te komen om de situatie uit te leggen. Terwijl dit gebeurde kwam uit dezelfde portiek een man gelopen, de man is direct aangeroepen door agenten en gesommeerd op zijn knieƫn te gaan zitten met zijn handen op zijn hoofd. Hierna is de man door aanwezige agenten in de handboeien geplaatst.

Agenten wilde daarna de woning waaruit de man kwam binnengaan, terwijl agenten de man fouilleerde riep deze dat zijn buurman mogelijk in het bezit van een vuurwapen was. Hierop zijn de agenten teruggeroepen en hebben twee agenten de portiek in de gaten gehouden, hierbij hadden beide agenten hun taser gericht op de voordeur van de woning. Omdat niet duidelijk was of het verhaal van de man klopte heeft de politie niet getwijfeld en de onderhandelaar ter plaatse gevraagd.

Terwijl deze met spoed onderweg was hebben agenten zowel vanaf de achterkant als de voorkant zicht gehouden op de woning van de mogelijke verdachte. Ook stonden agenten bij de voordeur van de woning klaar voor het geval iemand uit de woning kwam. Op een begeven moment kwam er een persoon de woning uit, ook deze is direct staande gehouden om het een en ander uit te lopen. Uiteindelijk bleek er van een strafbaar feit geen spraken. Hierop is ook de man die eerder in de boeien geslagen was weer vrijgelaten.

Wat de exacte melding was is bij de redactie op dit moment niet bekend.