Home Haaglanden Grote zoekactie door de brandweer na zinken van plezierjacht Vlietweg Leidschendam

Grote zoekactie door de brandweer na zinken van plezierjacht Vlietweg Leidschendam

Leidschendam – Een gezonken plezierjachtje heeft zaterdagavond 11 december tot een grote zoekactie van de brandweer geleid.

Iets voor de klok van acht uur ’s avonds kreeg de brandweer een melding van een persoon te water langs de Vlietweg, ter hoogte van de Overgoo in Leidschendam. Eenmaal ter plaatse was de situatie onduidelijk en schaalde de brandweer op naar ‘Middel waterongeval’.

Uiteindelijk bleek een plezierjachtje gezonken te zijn naar de bodem van de Vliet. Onbekend was of zich nog personen in het bootje bevonden of dat eventuele opvarenden te water waren geraakt. De brandweer schaalde om die reden op naar ‘Groot waterongeval’ en heeft met behulp van sonar apparatuur en duikers in het water gezocht. Ook de politiehelikopter heeft vanuit de lucht met de warmtebeeldcamera mee gezocht.

Uiteindelijk zijn geen personen in het water aangetroffen, ook niet nadat de brandweer met behulp van de kleine kraan het bootje uit het water getakeld had. Het jachtje moet als verloren worden beschouwd en zal geborgen worden.

Foto’s: Thijmen Hidding & Jochem van der Plas