Home Den Haag Grote zoekactie op het water na vondst kleding op het strand Strandweg...

Grote zoekactie op het water na vondst kleding op het strand Strandweg Den Haag

Den Haag – Donderdagmiddag 5 januari zijn de hulpdiensten groots uitgerukt i.v.m het vinden van kleding op het strand t.h.v de Pier op de Strandweg in Den Haag.

Na het vinden van de kleding sloegen omstanders gelijk alarm en belde 112. Meerdere hulpdiensten zijn hierna opgeroepen waaronder ook de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij).

De hulpdiensten zijn opzoek naar een eventueel slachtoffer, de reddingsboten Kitty Roosmale Nepveu en de Beluga zijn bezig met een zoekactie op het water. Ook de KHV (Kust Hulpverlenings Voertuig) van de KNRM is aan het zoeken. De politie is opzoek naar getuigen die eventueel wat meer weten.

Inmiddels zijn de Search and Rescue Team brandweerlieden van brandweer Scheveningen te water gegaan, zij hebben enige tijd ook gezocht naar een eventueel slachtoffer. Zowel de reddingsboot van KNRM Ter Heijde als de Search And Rescue (SAR) helikopter zijn aangesloten bij de zoekactie.

Volgens de woordvoerder van de brandweer hebben omstanders een persoon het water in zien gaan, deze is hierna niet terug het water uitgekomen.

De zoekactie is momenteel in handen van de Kustwacht. Zij zoeken momenteel nog met een vliegtuig.