Home Haaglanden Heropening snelweg A12 na aanrijding met vrachtwagen en personenauto’s

Heropening snelweg A12 na aanrijding met vrachtwagen en personenauto’s

Na een aanrijding tussen een vrachtwagen en twee personenauto’s op de A12 van Zoetermeer naar Den Haag is de snelweg tijdelijk afgesloten geweest. Het incident vond plaats enkele uren geleden en leidde tot de tijdelijke ontwrichting van het verkeer op de snelweg.

Het ongeval leidde tot de afsluiting van de snelweg terwijl hulpdiensten ter plaatse kwamen. Gelukkig zijn de gevolgen van het incident relatief beperkt gebleven. Enkele betrokkenen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, waarbij twee personen zonder spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd voor verdere controle.

De oorzaak van het ongeval is momenteel nog niet volledig bekend, en de politie zal het incident verder onderzoeken om meer duidelijkheid te verkrijgen.

Een zorgpunt was de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen na het ongeval, maar ter plaatse bleek dat dit niet het geval was. Een van de personenauto’s was tegen de dieseltank van de vrachtwagen aangereden, waardoor er brandstof vrijkwam. De brandweer heeft de brandstof veilig opgevangen en verdere verspreiding voorkomen.

De opruiming van het wegdek was een taak die zorgvuldig is uitgevoerd. Met behulp van een ZOAB-reiniger is het wegdek schoongemaakt. Nadat de eerste twee rijstroken weer schoon waren, werden deze vrijgegeven voor het verkeer, waardoor de snelweg weer toegankelijk werd.

De snelweg is nu weer open voor verkeer, wat een opluchting is voor degenen die van deze route gebruikmaken.

Foto’s & video: Spa-Media