Home Den Haag Hulpdiensten rukken twee keer uit voor valse melding van steekpartij centrum Den...

Hulpdiensten rukken twee keer uit voor valse melding van steekpartij centrum Den Haag

Den Haag – In de nacht van zaterdag op zondag 17 september moesten de hulpdiensten twee keer uitrukken voor een valse melding van een steekpartij in het centrum van Den Haag. De eerste keer op de Amsterdamse Veerkade en de andere op de Doubletstraat.

Rond kwart over één werden verschillende hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team opgeroepen dat er op de kruising van de Amsterdamse Veerkade met de Wagenstraat een man in zijn borst zou zijn gestoken. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De man bleek een omstander te hebben aangesproken dat deze de politie moest bellen voor hem. Toen de hulpdiensten arriveerden bleek er helemaal geen sprake te zijn van een steekpartij. De man wilde graag dat de politie hem naar huis zou brengen omdat hij zelf niet meer wist waar hij woonde. De politie besloot hierop de man weg te sturen.

Rond kwart voor drie kwam de tweede melding. De man had wederom omstanders aangesproken dat hij was neergestoken. Ditmaal op de Doubletstraat. De omstanders belden hierop 112. Bij de meldkamer van de politie werd snel besloten om cameratoezicht te laten kijken om welke man het ging. En tot hun grote verbazing was het dezelfde man. Hierop werd besloten om alleen de politie naar de man te sturen.

De man heeft van de politie nogmaals te horen gekregen dat het doen van een valse melding strafbaar is en dat hij zijn weg moest vervolgen. Een voorbijganger nam de man uiteindelijk mee.

Foto’s & video: Jordy de Groot