Home Midden-Delfland Inzet politiehelikopter na kletsnatte vrouw op snelweg A4 Schipluiden; familie vindt auto...

Inzet politiehelikopter na kletsnatte vrouw op snelweg A4 Schipluiden; familie vindt auto terug

Schipluiden – Rond de A4 bij Schipluiden hebben de hulpdiensten woensdag op donderdag nacht 19 december massaal gezocht naar een te water geraakte auto.

Een vrouw liep midden op de snelweg en hield een passerende auto staande. De vrouw was kletsnat en vertelde dat ze met haar auto te water was geraakt. Meteen zijn de hulpdiensten in grote getallen ter plaatse gekomen. Onder andere drie duikteams van de brandweer spoedde zich naar de snelweg. Negen brandweervoertuigen kwamen ter plaatse. De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

In de zoektocht naar de auto zijn meerdere politie-eenheden en brandweerwagens op pad gegaan om in de omgeving van de snelweg te zoeken. Op verzoek van agenten ter plaatse is de politiehelikopter vanaf Schiphol opgestegen om te helpen met zoeken. Na ruim anderhalf uur zoeken was de auto nog niet gevonden en werd deze toch wel bizarre zoekactie beëindigd. Er was gedurende het incident slechts één rijstrook open. Of de vrouw daadwerkelijk te water is geraakt met een auto is nog altijd onbekend.

Update 21-12-19: De familie van de vrouw zijn zaterdagavond gaan zoeken langs de A4 en troffen daar de zwaarbeschadigde auto aan. Een bergingsbedrijf kan ter plaatse om de auto uit het riet te takelen.