Home Delft KIJK TERUG: Jaarwisseling gebeurtenissen 2023 / 2024 | Haaglanden

KIJK TERUG: Jaarwisseling gebeurtenissen 2023 / 2024 | Haaglanden

Haaglanden – Lees hier alle gebeurtenissen terug van de jaarwisseling 2023 / 2024 in de regio Haaglanden.


Delft – Aan De Mirandastraat in Delft heeft de plaatselijke jeugd een Go-Sharing deelscooter in brand gestoken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de scooter volledig uitbrandde.


Den Haag – Op de Nijkerklaan in Den Haag is brand uitgebroken in een opslagbox voor afvalbakken op het schoolplein van een aldaar gelegen basisschool. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft het vuur geblust.


Den Haag – Voor een portiek op de Melis Stokelaan is een stapel grofvuil in brand gestoken. Vanwege de woningen die door de vlammen bedreigd worden, kwam de brandweer met spoed ter plaatse om het vuur te blussen.


Den Haag – Een klimtoestel en een fiets zijn in brand gestoken op de Sirtemastraat in Den Haag. De brandweer blustte de vlammen maar kon grote schade aan het klimtoestel niet voorkomen.


‘s-Gravenzande – In ‘s-Gravenzande werd een kliko in brand gestoken op het Pijperplein, vermoedelijk middels vuurwerk. Van de kliko bleef weinig over, deze smolt volledig door de hitte van het vuur.


Den Haag – Op het Mari Andriessenerf is een bestelbus volledig verwoest door brand. Bij aankomst van de brandweer werd de brandweer direct bekogeld met vuurwerk. Nadat de rust wedergekeerd was kon de brandweer de bestelbus


Den Haag – In een kelderbox aan de Swammerdamstraat heeft een kartonnen doos in brand gestaan. De brandweer heeft de doos naar buiten gehaald en geblust waarna de kelderboxen geventileerd konden worden.


Den Haag – Bij het bovenraampje van een woning in de Hilversumsestraat is vuurwerk af gegaan. Hierdoor is rook in de woning komen te staan. De brandweer heeft de woning geventileerd.


Voorburg – Aan de Parkweg heeft een geparkeerde aanhanger in brand gestaan. De brandweer kwam ter plaatse om de aanhanger te blussen.


Den Haag – Een grote groep jongeren is door de politie gecontroleerd en gefouilleerd op het Heeswijkplein. De exacte reden voor de controle is niet duidelijk, er zijn geen aanhoudingen verricht bij de controle.


Den Haag – Een elektrische deelscooter is volledig in vlammen opgegaan op de Loosduinse Hoofdstraat. Van de scooter is niets meer over.


Den Haag – In een portiek aan de Medemblikstraat is een vuurwerkbom afgestoken. Meerdere voordeuren van woningen hebben hierbij forse schade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de explosie, wel zijn de bewoners hevig geschrokken. Getuigen hebben twee personen met helmen op gezien, die met een scooter vluchtten na het afsteken van de vuurwerkbom.


Den Haag – Op de Zusterstraat hebben meerdere fietsen en een koelkast het moeten ontgelden, deze werden in brand gestoken met een forse buitenbrand tot gevolg. De brandweer kwam om het vuur te doven, van de fietsen en de koelkast is echter weinig meer over.


Den Haag – Een bestelbus die dicht tegen woningen aan geparkeerd stond op het Hector Berliozplantsoen is in brand gestoken op oudejaarsavond. Om die reden kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Overslag naar de woningen is door de brandweer voorkomen, echter kon niet voorkomen worden dat het voertuig volledig uitbrandde en als verloren moet worden beschouwd.


Den Haag – Aan de Hoefkade is de zijruit van een auto geforceerd waarna er iets brandends naar binnen is gegooid. Een bewoner heeft hierop een succesvolle bluspoging ondernomen waardoor de brandweer het blussen af kon maken met slechts een emmertje water.


Den Haag – Een speeltoestel aan de Van Brakelstraat heeft forse schade opgelopen nadat een deelscooter en bakfiets in brand werden gestoken nadat deze tegen het speeltoestel aan geplaatst waren. De brandweer kwam ter plaatse en heeft alles geblust.


Den Haag – Een motorscooter op de Isingstraat werd niet gespaard, ook deze werd in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse om de motorscooter te blussen, echter ging de motorscooter volledig verloren door het vuur.


Den Haag – Een scooter op de Frans Halsstraat moest het ook ontgelden en werd in brand gestoken, met behulp van de politie kon de brandweer de scooter blussen.


Den Haag – Een geparkeerde bestelbus op Het Zicht is volledig uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds aan alle kanten uit de bus. De brandweer heeft het vuur geblust, echter is de binnenzijde van de bestelbus volledig verloren gegaan.


Leidschendam – Aan De Star stond een caravan geparkeerd. Helaas is ook deze het slachtoffer geworden van brandstichting, waardoor er helemaal niets meer van over is.


Den Haag – Op de Maarsbergenstraat heeft de politie op linie gestaan om de brandweer in staat te stellen een forse buitenbrand te blussen. Omstanders waren het niet eens met het blussen door de brandweer en probeerden dit te verhinderen.


Den Haag – Ieder jaar sneuvelen de nodige bus- en tramhokjes in de regio als gevolg van vernieling door vuurwerk. Ook dit jaar is het weer raak zoals hier op de Loosduinsekade.


Delft – Aan de Vosmaerstraat is een balkon volledig uitgebrand. De bewoners konden de woning tijdig verlaten en zijn niet gewond geraakt bij de brand. Omdat het balkon lastig te bereiken was, heeft de brandweer opgeschaald naar ‘middelbrand’. Wat de exacte oorzaak van de brand is, is niet bekend, evenals wat er precies in brand heeft gestaan.


Den Haag – Bij een schoolgebouw van een basisschool aan de Georges Bizetstraat is een raam geforceerd en vermoedelijk iets brandends naar binnen gegooid. Hierdoor is brand ontstaan bij het raam. De brandweer kwam ter plaatse en heeft met een brandslanghaspel van de school zelf de raampartij geblust.


Delft – Aan de Lombokstraat heeft een stapel afval in brand gestaan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het brandje geblust.


Den Haag – Achter een flat in de Lisztstraat is een geparkeerd voertuig in brand gestoken. Hierdoor vloog het voertuig ernaast ook in brand en werd een derde voertuig door de vlammen bedreigd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en kon voorkomen dat het derde voertuig ook in brand vloog.


Den Haag – Bij het gebouw van de Anne Frank Scholengemeenschap aan het Laagveen heeft een explosie plaatsgevonden. Hierdoor werden onder andere ramen en kozijnen eruit geblazen en raakten ontzet. Tevens ontstond brand in het schoolgebouw. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft het vuur geblust.


Den Haag – Aan de Jan van Riebeekstraat heeft een oude Peugeot brommer in brand gestaan. De oude brommer raakte fors beschadigd door de brand ondanks het snelle optreden van de brandweer.


Den Haag – Op de kruising van de Renswoudelaan en de Woudenbergstraat heeft een ondergrondse restafvalcontainer het moeten ontgelden. Door vuurwerk in de container te gooien en de daaropvolgende explosie is niet alleen brand ontstaan in de container, maar is ook grote schade aan de container ontstaan.


Den Haag – Een smeulbrand in een auto aan het Toon Dupuiserf is volgens omstanders eerder vanavond niet opgemerkt. Inmiddels stond het voertuig volledig vol met rook en is de schade aan het interieur groot. De brandweer had de smeulbrand snel geblust.


Rijswijk – Op de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk gingen in de nieuwjaarsnacht in totaal drie voertuigen in vlammen op. Rond kwart voor zes ’s ochtends kreeg de brandweer de melding van dit geparkeerde busje. Toen de brandweer met spoed ter plaatse kwam, stond het busje al volledig in brand. Doordat de brandstoftank van het busje kapot gegaan was, moest de brandweer de brand met schuim blussen vanwege de brandende brandstof onder het busje. Ook de auto die naast het busje geparkeerd stond, liep forse schade op.