Home Haaglanden Jongeman zwaargewond na ongeval met scooter Buytenparklaan Zoetermeer

Jongeman zwaargewond na ongeval met scooter Buytenparklaan Zoetermeer

Zoetermeer – Bij een ongeval is donderdagmiddag een scooterrijder zwaargewond geraakt. Dit gebeurde op de rotonde van de Amerikaweg en de Buytenparklaan in Zoetermeer.

Even na half twee ging het mis. Meerdere hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen.

Toen de hulpdiensten arriveerden zagen zij een zwaargewonde jongeman op straat liggen. Naast de man lag een scooter. Volgens een getuige kwam de scooterrijder in botsing met een automobilist. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor.

Het slachtoffer werd op straat onderzocht door het ambulancepersoneel en de trauma-arts. Hierna werd hij op de brancard gelegd voor verder onderzoek in de ambulance.

Het slachtoffer is met spoed en onder motorbegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart.

UPDATE 24-09-21:Getuigen aanrijding gezocht.Zoetermeer – In verband met het onderzoek naar een aanrijding op de rotonde van de Amerikaweg en de Buytenparklaan op donderdag 23 september, is Team Verkeer op zoek naar mensen die getuige waren. Bij de aanrijding raakte een scooterrijder ernstig gewond, de identiteit van de bestuurder van de personenauto is onbekend.

Omstreeks 13.40 uur kwamen op de rotonde een scooterrijder en een personenauto met elkaar in botsing. De scooterrijder, een 21-jarige Hagenaar, raakte hierbij ernstig gewond en werd later naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto heeft met de auto de rotonde verlaten zonder zich om te slachtoffer te bekommeren of zijn identiteit achter te laten.

In verband met het onderzoek naar het ongeval en de identiteit van de bestuurder, is Team Verkeer op zoek naar getuigen.
Heeft u de aanrijding gezien en kunt u meer vertellen over de betrokken personenauto?
Heeft u na donderdagmiddag 23 september 13.40u een personenauto met een kapotte ruit aan de linkerkant rond zien rijden in de directe omgeving van de Amerikaweg, of elders in Zoetermeer?
Heeft u ergens in de omgeving van de Amerikaweg en de Buytenparklaan een personenauto zien staan met een kapotte ruit aan de linkerzijde?
Of heeft u wellicht (dashcam) beelden waarop het mogelijk betrokken voertuig te zien is?

De afdeling opsporing van Team Verkeer komt graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto’s en video: Take Two Media